Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου 2012

Να χαιρόμαστε τον Βουλευτή μας...

Παραθέτουμε χωρίς σχόλια την ανακοίνωση του Εργατικού Κέντρου σχετικά με τη στάση του βο(υ)λευτή Σάμου κ. Πυθαγόρα Βαρδίκου κατά την ψηφοφορία της 12ης Φλεβάρη 2012 του κατάπτυστου μνημονίου που υποθηκεύει το μέλλον του λαού και της χώρας για πολλές δεκαετίες:

Η Διοίκηση του Εργατικού Κέντρου θέλει να ευχαριστήσει δημόσια τον Βουλευτή του Νομού μας για την υπεύθυνη, εθνική και πατριωτική στάση του την κρίσιμη τούτη ώρα της ψήφισης του νέου μνημονίου.

Τον ευχαριστούμε που ψήφισε την κατάργηση των κλαδικών συλλογικών συμβάσεων, την μείωση του κατώτερου καθαρού μισθού στα 490 ευρώ και των παιδιών μας μέχρι 25 χρόνων στα 430 ευρώ, που ψήφισε την μείωση του επιδόματος ανεργίας στα 340 ευρώ…

Θέλουμε να πιστεύουμε ότι τις δύσκολες τούτες ώρες για την πατρίδα θα μπει μπροστά και θα δώσει το παράδειγμα να αμείβεται ο ίδιος, η σύζυγός του και τα παιδιά του με τους παραπάνω μισθούς που θέλει να αμείβονται οι άλλοι.

Τον ευχαριστούμε που ψήφισε την παραπέρα μείωση των παχυλών συντάξεων που έπαιρναν «τα περήφανα γηρατειά μας» καθώς και για την μείωση των εργοδοτικών εισφορών κατά 2% τώρα και τουλάχιστον άλλο 3% από του χρόνου, που ψήφισε, κατανοώντας προφανώς την δεινή οικονομική κατάσταση που βρίσκονται οι βιομήχανοι, οι τραπεζίτες, οι μεγαλέμποροι, οι μεγαλοξενοδόχοι κλπ.

Τον ευχαριστούμε που ψήφισε την κατάργηση του Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας γιατί έδινε σπίτια σε εργαζόμενους που δεν είχαν, γιατί έδινε επιδοτούμενα δάνεια για να κάνουν ή να επισκευάσουν σπίτια και επιδοτούσε το ενοίκιο του σπιτιού, όλα αυτά με τα δικά τους λεφτά. Τον ευχαριστούμε που ψήφισε την κατάργηση του Οργανισμού Εργατικής Εστίας γιατί έκανε εκδρομές για τους εργαζόμενους, έδινε εισιτήρια για φτηνό κοινωνικό τουρισμό, μοίραζε εισιτήρια για θέατρο ή βιβλία και τόνωνε την ντόπια οικονομία, πάλι με δικά τους λεφτά που θέλετε να βάλετε στο χέρι.

Τον ευχαριστούμε που ψήφισε την αύξηση του ΦΠΑ στα νησιά μας, με χέρια και με πόδια-παρά τα όσα αντίθετα ισχυρίζεται- και μας έδωσε την δυνατότητα να ψωνίζουμε ακόμα πιο ακριβά.

Τον ευχαριστούμε για το δικαίωμα της “αυτοπροσβολής” - το δικαίωμα δηλαδή της νόμιμης χρήσης της μαστούρας που μας έδωσε η κυβέρνησή του (το μόνο δικαίωμα) προκειμένου να ζούμε σε πλάνους και ονειρικούς κόσμους παρά να αντιστεκόμαστε και αγωνιζόμαστε.

Τον ευχαριστούμε για την πολιτική που στηρίζει και οδηγεί στο να ζουν 3,5 εκατομμύρια Έλληνες κάτω από τα όρια της φτώχειας και να λεηλατούνται με νέα χαράτσια, που οδηγεί 1,3 εκατομμύρια άνεργους έξω από την εργασία, που οδηγεί στο να λιποθυμούν οι μαθητές στα σχολεία από την πείνα, στο να εξαρτώνται δεκάδες χιλιάδες από τα συσσίτια και τις «φιλανθρωπίες», στο να μην έχουν σπίτι να μείνουν δεκάδες χιλιάδες άστεγοι…

Θέλουμε να πιστεύουμε, δε, ότι τώρα που ψηφίστηκε το νέο μνημόνιο και εξασφαλίσαμε τον πακτωλό χρημάτων του μεγάλου δανείου, ο εθνικά υπερήφανος βουλευτής μας που έσωσε την χώρα από το χάος και την καταστροφή θα καταφέρει με την πολυσύνθετη δράση του:

  • Να μας λύσει το πρόβλημα μεταφοράς των μαθητών στα σχολεία.
  • Να μας βάλλει ένα σύγχρονο και γρήγορο πλοίο με φτηνό εισιτήριο.
  • Να επιδοτηθεί ο Δήμος ώστε να παρέχεται ένα μικρό γεύμα σ’ όλους τους μαθητές των σχολείων.
  • Να ξεκινήσουν άμεσα έργα υποδομής που θα δώσουν πνοή στο νομό και δουλειά σε εκατοντάδες άνεργους.
  • Να μην κλείσει το ΙΚΑ Καρλοβάσου και να μην υπάρξει άνθρωπος χωρίς ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.
  • Οι άνεργοι οικοδόμοι που δεν πήραν το χειμερινό βοήθημα επειδή δεν είχαν πέρυσι τα απαιτούμενα ένσημα να πάρουν όλοι τους τώρα έκτακτο επίδομα 1.400€.
  • Να… να…

Καληνύχτα… κύριε βουλευτά και σας ευχαριστούμε για τον μαύρο μεσαίωνα που καταδικάσατε την εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα της χώρας μας. Ελπίζουμε ο λαός των νησιών μας πέρα από το «χειροκρότημα και τις ευχαριστίες» να σας γυρίσει την πλάτη και να σας δώσει και την ανάλογη θέση που σας αξίζει … στην ιστορία του τόπου μας.

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ